headus 3D tools headus 3D tools / 3D scans
Support Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
headus 3D scans

Maya Plugin v2
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm, OK ... try this. Open up a Windows command shell window, and type in the text after the "start" command in the mel output, swapping all forward slashes to backslashes. So basically, this ...

Code:
"C:\Graphics\headus UVLayout v2 Professional\uvlayout.exe" -plugin uvl724.obj


Does it work? If not, do you get any errors?

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
twocust



Posts: 77
Joined: 25 Feb 2006

PostPosted: Thu Sep 30, 2010 10:06 pm    Post subject: Reply with quote

wonder if it's Vista UAC related?

I get the UAC window with 'cancel' or 'allow' options, but when I allow, UVLayout pops
right up with the load options screen.

This was not the case for the .mel script window (never was prompted by UAC window,
just sat there doing nuttin) within Maya itself.
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

"wonder if it's Vista UAC related?"

Could be! I have to admit I only ever booted Vista to check that the stand-alone UVLayout worked OK, because it was so painful doing anything else. Any new Vista systems that came through the door here got downgraded to XP.

You can test this by turning UAC off temporarily to see if it makes any difference. There's various options described here ...

http://www.petri.co.il/disable_uac_in_windows_vista.htm

... but probably the easiest/safest is "Method #4".

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
swore



Posts: 1
Joined: 01 Aug 2007

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

does this plugin work with maya2011? Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Fri Oct 01, 2010 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

I haven't tested it myself, but haven't had widespread reports that it doesn't. Try it and see!

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vinnie



Posts: 2
Joined: 11 Oct 2010
Location: Sydney, Australia

PostPosted: Mon Oct 11, 2010 4:31 am    Post subject: Reply with quote

swore wrote:
does this plugin work with maya2011? Very Happy


Yes I have tested it and it does work with my win 7 x64 system running Maya 2011 without any problem so far.

VIncent
Back to top
View user's profile Send private message
bjorkland



Posts: 3
Joined: 22 Oct 2010

PostPosted: Fri Oct 22, 2010 4:57 am    Post subject: Reply with quote

The maya plugin does not seems to work for me..
Using linux fedora 12, maya 2011 x64 SP1, and uvlayout 2.06.03 pro.

The plug can start uvlayout, but it seems to skip the plugin mode, even when starting uvlayout from command line and adding the tag -plugin (or even -debug) does not do anything for me, other than just open the software in normal mode.

The script is exporting the temp obj, but is'nt opened automaticly in uvlayout.
Anyone else with this experience?

/Erik
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Fri Oct 22, 2010 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Edit the MEL script and look for a "debug = 0" line; change that to "debug = 1" and restart Maya, run the plugin and check the MEL console window for more useful feedback on whats going on. You can post that up here too if you want me to check it over.

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Brislin



Posts: 1
Joined: 28 Dec 2009

PostPosted: Sun Oct 24, 2010 12:54 am    Post subject: Maya 2010 64bit on win7 not working Reply with quote

I trying to use the demo version on maya 2010 on a win 64 bit system the problem I am having is. It's looking in the wrong folder for the file. It's looking in the program file. Where it should be looking in the program file (x86)folder.
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Sun Oct 24, 2010 4:27 pm    Post subject: Reply with quote

You need to edit the MEL script, as per the install instructions at the top of this thread.

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bjorkland



Posts: 3
Joined: 22 Oct 2010

PostPosted: Mon Oct 25, 2010 3:13 am    Post subject: Reply with quote

Hello again!
I tried the debug attribute, but all I got was:

select -r pTorus1 ;
uvlayout_open;
save /home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/uvl10540.obj
load /home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/uvl10540.out
uvlayout -plugin uvl10540.obj > /dev/null 2>&1 &

I don't really know what's wrong, but shouldn't it try to open the "uvl10540.obj" from the "/home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/" path?

Still I think it has something to do with our linux system or something (usually is), because even in the linux command line when I write:
uvlayout -plugin /home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/uvl10540.obj
uvlayout just opens the normal way, it doesn't even open the obj-file automaticly..

/Erik

edit: sorry this is the log with echo all commands:


uvlayout_load;
uvlayout_open;
uvlayout_load;
uvlayout_run;
save /home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/uvl10540.obj
load /home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/uvl10540.out
uvlayout -plugin uvl10540.obj > /dev/null 2>&1 &
uvlayout_load;
uvlayout_send;
fileCmdCallback;
about -application;
// Result: maya //
about -product;
// Result: Maya Unlimited 2010 //
about -version;
// Result: 2010 x64 //
about -cutIdentifier;
// Result: 200907280305-756013 //
about -osv;
// Result: Linux 2.6.32.14-127.fc12.x86_64 #1 SMP Fri May 28 04:30:39 UTC 2010 x86_64 //
ls -sets;
// Result: defaultLightSet defaultObjectSet initialParticleSE initialShadingGroup //
listRelatives -ap -f |uvlayout_pTorus1|uvlayout_pTorusShape1;
// Result: |uvlayout_pTorus1 //
listRelatives -ap |uvlayout_pTorus1|uvlayout_pTorusShape1;
// Result: uvlayout_pTorus1 //
nodeType |uvlayout_pTorus1;
// Result: transform //
listRelatives -ap -f |uvlayout_pTorus1;
listRelatives -ap |uvlayout_pTorus1;
listRelatives -ap -f |uvlayout_pTorus1|uvlayout_pTorusShape1;
// Result: |uvlayout_pTorus1 //
listRelatives -ap |uvlayout_pTorus1|uvlayout_pTorusShape1;
// Result: uvlayout_pTorus1 //
nodeType |uvlayout_pTorus1;
// Result: transform //
listRelatives -ap -f |uvlayout_pTorus1;
listRelatives -ap |uvlayout_pTorus1;
listConnections -t file lambert1.color;
listConnections -t file lambert1.ambientColor;
listConnections -t bump2d lambert1.normalCamera;
autoUpdateAttrEd;
updateAnimLayerEditor("AnimLayerTab");
statusLineUpdateInputField;
vrayUpdateAE;
changeToolIcon;
uvlayout_load;
vrayUpdateAEJob;
uvlayout_load;
uvlayout_load;
findNewCurrentModelView;
// Result: 0 //
uvlayout_load;
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Mon Oct 25, 2010 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

" shouldn't it try to open the "uvl10540.obj" from the "/home/erikb/maya/projects/test/uvlayout/" path? "

Not if its working properly. The MEL script does a 'chdir' to the temp directory before starting UVLayout, so it should find those files.

"has something to do with our linux system"

Hmmm, could it be that your sys admins have UVLayout running through a wrapper script? Sometimes this can be a good thing; env variables and things like that can be set in the script, and then the real uvlayout executable is run. However, the wrapper script may not know to pass on the extra command line args to the UVLayout binary, so that could be why the plugin mode isnt working.

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bjorkland



Posts: 3
Joined: 22 Oct 2010

PostPosted: Tue Oct 26, 2010 5:19 am    Post subject: Reply with quote

Spot on! That's it!
Thanks, our admin fixed it..

/Erik
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2862
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Tue Oct 26, 2010 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Great! I've added a note to the Installation Guide in case someone else encounters the same issue ...

http://www.uvlayout.com/doc/Installation_Guide:_Linux#Known_Problems

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
bone



Posts: 6
Joined: 29 Jul 2008

PostPosted: Sat Apr 09, 2011 5:15 pm    Post subject: hey Phil, Reply with quote

It seems that something wrong with plugin.
When I tried to send the poly object through maya plugin with smooth mesh preview on, and load the mesh in uvlayout with SUBD option on, uvlayout used to recognize my poly object as subd, so that I could layout the UV optimized for subd approximation for that polygon. But now, it doesn't recognize as subd but just as polygon, so "Calc Subdivision Targets" button in optimize section is greyed out, and also "S" key in 3D view doesn't work, either.
If I just export the mesh out to obj file while smooth mesh preview on, and import it in uvlayout, it just works fine.

Oh I'm using Maya 2011 x64, uvlaout v2.07, and plugin v2.5 on win7 x64 environment.

any suggestion?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic All times are GMT - 8 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 6 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group