headus 3D tools headus 3D tools / 3D scans
Support Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
headus 3D scans

GoUVLayout - unofficial GoZ for Zbrush

 
Post new topic   Reply to topic
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Norman3D



Posts: 3
Joined: 05 May 2008

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 11:07 am    Post subject: GoUVLayout - unofficial GoZ for Zbrush Reply with quote



YouTube Video

This small plugin will allow you to send meshes to UVLayout and send them back to Zbrush.

Requirements:
- UVLayout installed. (The plugin should automatically find it)

Installation:
Extract the ZStartup folder and replace it with the one in your Zbrush root folder.

Options:
You'll find the "GoUVLayout" options under the "Zplugin" menu in Zbrush.

Download
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2840
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Fri Feb 03, 2012 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for sharing your plugin! We don't use Zbrush here at headus, but I know there's plenty of UVLayout user out there that do.

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
JPWestmas



Posts: 1
Joined: 14 Jan 2015

PostPosted: Wed Jan 14, 2015 4:55 pm    Post subject: Reply with quote

Works really nice so far. Actually to install you should "merge" the provided ZStartup folder in with the Zbrush 4R6/ ZStartup folder. Just in case anybody gets confused.

Then when inside Zbrush ZPlugs menu and using this plugin for the first time, it will ask you where the UVLayout.exe resides when you press the GoUVLayout Button.
Back to top
View user's profile Send private message
<Ash>



Posts: 2
Joined: 02 Aug 2015

PostPosted: Sun Aug 02, 2015 7:35 am    Post subject: Reply with quote

Hey there, this is actually my very first post here.

The plugins works fine with ZBrush 4 R7 32 bit, however seem to generate an error with ZBrush 4 R7 64 bit (see the attachment below).

I was wondering if there's any workaround for this error (like editing the GoUVLayout.txt file or something similar) or if there's any plan to update the plugin for ZBrush 64 bit.

Many thanks in advance.

Ash

EDIT/UPDATE
I went further trying to resolve the issue. I modified a little the "GoUVLayout.txt" in the ZPlugs64 updating several "paths" from ZPlugs to "ZPlugs64" (as shown below), however I am still getting the same error: there's still something I can't figure out (I guess about the "version"). Sad
I attached also the modified "GoUVLayout.txt" if you want to have a look to it.

Line 9: [VarSet,utilDLLPath,"ZSTARTUP_ZPLUGS64/GoUVLayout/ZFileUtils.lib"],
Line 10: [VarSet,utilDLLPath,"ZSTARTUP_ZPLUGS64/GoUVLayout/ZFileUtils.dll"]
Line 75: [VarSet,UVLAYOUT_PATH_TXT,[FileNameResolvePath,"ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\path.txt"]]
Line 76: [VarSet,BAT_PATH,[FileNameResolvePath,"ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\bat.bat"]]
Line 82: [VarSet, BAT_1_String, [StrMerge, "reg.exe query HKLM\Software\Classes\uvl.File\shell\open\command /ve > ", [StrFromAsc, 34], "%cd%\ZStartup\Zplugs64\GoUVLayout\version.txt", [StrFromAsc, 34]]]
Line 83: [VarSet, BAT_1_Output, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\version.txt"]
Line 157: [VarSet, theOBJ, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.obj"]
Line 158: [VarSet, theMTL, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.mtl"]
Line 159: [VarSet, theBMP, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.bmp"]
Line 202: [VarSet, theOut, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.out"]
Line 203: [VarSet, theCMD, "ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.cmd"]
Line 206: [VarSet,fileName,"ZSTARTUP_ZPLUGS64\GoUVLayout\temp.out"]



ZBrush_4R7_x64_Error.jpg
 Description:
 Filesize:  63.04 KB
 Viewed:  10560 Time(s)

ZBrush_4R7_x64_Error.jpg



GoUVLayout.txt
 Description:

Download
 Filename:  GoUVLayout.txt
 Filesize:  7.34 KB
 Downloaded:  485 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
<Ash>



Posts: 2
Joined: 02 Aug 2015

PostPosted: Tue Aug 04, 2015 12:45 am    Post subject: Reply with quote

All right I did another "small" step further, about the version.

I changed the value on this line from 6 to 7:

[VarSet,isMac, [ZBrushInfo,7]]

You can find the latest modified version of the "GoUVLayout.txt" as attaachment below.

Now ZBrush64 don't return the error anymore and I am able to run the application: unfortunately the plugin is not shown in the ZPlugin menu (cause is probably not supported): so still no luck to get it work. Sad

Well I tried as far as I could go: I guess I have to surrender and wait for an answer from Norman. Very Happy



GoUVLayout.txt
 Description:

Download
 Filename:  GoUVLayout.txt
 Filesize:  7.34 KB
 Downloaded:  556 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Norman3D



Posts: 3
Joined: 05 May 2008

PostPosted: Fri Feb 05, 2016 3:43 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry it took months! I never got a notification of there being any new messages on this thread. The issue should be fixed. Simply re-download the file and install the plugin again.
Back to top
View user's profile Send private message
headus
Site Admin


Posts: 2840
Joined: 24 Mar 2005
Location: Perth, Australia

PostPosted: Wed Feb 10, 2016 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for the update! I'm sure all the ZBrush users will appreciate your support.

Phil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group